Masser af seværdigheder i Lissabon

Masser af seværdigheder i Lissabon

Portugals hovedstad, Lissabon, er en moderne storby med alt hvad dette indbærer af shopping, restauranter, kulturtilbud og café- og byliv. Her leves livet som oftes i sydeuropa med sene spisetider og udendørs restaurenter i det behagelige klima.

En af de store fordel for andre europæere er at på trods af at Portugal er med i EU er priserne fortsat forholdsvis lave samtidig med at den offentlige transport er veludbygget og moderne. Tog og busser kører som regel til tiden.

Men byen er også et besøg værd, hvis det skal handle om historie eller arkitektur.

De mest kendte seværdigheder i byen, den ældste hovedstad i Europa, er Jeronimos klostre ved bydelen Belém ca. 5 kilometer fra centrum af Lissabon. Her er tale om et arkitektonisk mesterværk og stedet hvor den berømte opdagelsesrejsense Vasco da Gama er begravet. I Belém finder du også Tårnet opkaldt efter da Gama, som har udviklet sig til et vartegn for Lissabon samt Opdagelsernes Monument, der også er en hyldst til netop de opdagelsesrejsende. Men du skal også besøge slottet Palácio Nacional da Pena i Sintra samt Castelo de Sao Jorge, som er Lissabons gamle middelalderborg

Desuden har Lissabon et imponerende Oceanarium, hvor man opleve det fantastisk liv under vandet. Et besøg i de omkringliggende feriebyer Cascais og Estoril med badestrande og international shopping er også et besøg værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*