Artikel

Münchens rangeringer

München er hovedstaden for den største delstat i Tyskland, Bayern, som grænser op til landene Tjekkiet og Østrig. Udover at være en stor turist attraktion i forbindelse med den verdenskendte Oktoberfest, så er München en fascinerende by, som rangererer sig indenfor top tre i mange forskellige erhvervsmæssige brancher. 

Finalcielt er München den mest betydningsfulde by i Tyskland, også selvom byen kun er den tredje største by efterfulgt af Berlin og Hamburg. 

München ligger også på en tredjeplads, når det kommet til den vigtigste forsikringsby, dette gør sig gældende for hele Europa. I dette tilfælde er München kun lige overgået af storbyerne London og Paris. 

Med en imponerende rang har München placeret sig på en sublim andenplads på verdensplan over vigtigste forlagsbyer. München er kun overgået af “The Big Apple”, New York City. München huser nemlig over 250 forlag, som producerer mere end 11.000 bogtitler om året. Stadigt indenfor det kreativefelt er München også en mediefilm med både film- og TV-produktion, og byen kendertegner sig også for at ligge sale og bygninger til mange kongresser og messer. 

Udover disse rangeringer har München også makeret sig på verdenskortet, da byen er hjemsted for kæmpe virksomheder som; Allianz, BMW, MAN SE, Siemens, m.fl. Derudover er München også europæisk hovedsæde for McDonald’s og Microsoft. 

3 seværdigheder i Paris

Paris er en vidunderlig by. Den er fyldt med seværdigheder, cafeer, lokale mennesker med baguettes i hånden – det er ikke en overraskelse, at det er en af de mest besøgte byer i verden. Her er en liste over ting, du kan lave i Paris.

1. Mur pour La Paix

På dansk ville man sige frihedsmuren. Dette er en seværdighed, som ligger tæt på Eiffeltårnet. Muren har ordet “fred” indgraveret på 32 forskellige sprog.

2. Eiffeltårnet / Tour Eiffel

Det er umuligt (næsten) at tage til Paris uden at få øje på Eiffeltårnet. Dette er byens vartegn, og man kender det som et symbol for Frankrig. Dette turistmål har over 5,5 millioner besøgende hvert år fra hele verden.

3. Seinen / La Seine (flod i Frankrig)

Dette er en flod i Frankrig, som springer ud i Bourgogne og løber hele 777 kilometer. Den løber blandt andet igennem Paris, hvilket er derfor, du burde se den. Det kan selvfølgelig være lidt kedeligt bare at kigge på en flod, derfor bør man, som mange andre, prøve kanalrundfart. Det er en meget god måde at komme rundt i byen på, og der er en del stoppesteder.

Disse tre seværdigheder eller aktiviteter er meget populære, og du vil med garanti ikke fortryde besøget.

Prag – Det gule marked, spejlkabinetter og listige værtshuse

Prag har så meget at byde på. Ønsker du en ferie, hvor du både kan nyde en afslappet atmosfære, kulturelle oplevelser og blot være i en lys og behagelig stemning? Så er Prag den rette feriedestination for dig. Du føler dig velkommen, for tjekkerne er et venligt folkefærd. I Prag kan du både suge viden til dig og muntre dig med finurlige oplevelser og shopping. Gå en tur over Karlsbroen, nyd den smukke bro og udsigt over Moldau-floden og køb evt. spændende kunsthåndværk undervejs. Besøg også Rådhuspladsen, Staromestske Namesti, hør det berømte astrologiske ur slå, og iagttag urets dukketeater. Det er bestemt også værd at tilbringe en dag i det imponerende slotskompleks, Hradcany, det største i Europa, der har meget at byde på. Du kan tillige besøge Tyn Kirken, hvor astronomen, Tycho Brahe, ligger begravet. Vil du have frisk luft og overblik over byen, så tag ud til Petrinhøjen, hvor du finder et Mini-Eiffeltårn og et spejlkabinet, hvor du kan muntre dig med sjove spejlinger af dig selv. Brug aftenerne i Prags charmerende gader, lyt til gademusikanter, kig på gøgl, besøg listige værtshuse og nyd den tjekkiske øl. Men husk først og fremmest at suge byens inspirerende stemning til dig. God fornøjelse!  

Stockholm er en spændende by med mange muligheder

Der er slet ikke nogen tvivl om, at Stockholm er en by, som er meget spændende, og som byder på et væld af interessante muligheder for dig som turist. Hvis man som turist vælger at rejse en tur til Stockholm, så kan man både få mulighed for at komme ud for at se et hav af kulturelle ting, men der vil herudover også være rig mulighed for eksempelvis at se og opleve Stockholms byliv i form af de mange spændende shopping muligheder samt de mange restauranter, som man har mulighed for at besøge.

Hvor meget koster det kom til Stockholm?

Hvis man gerne vil til Stockholm, så er det ikke noget, der nødvendigvis behøves at koste en formue. Det kan sagtens lade sig gøre at komme en tur til Stockholm inden for et prisleje, der er fornuftigt. Hvor meget eller lidt en rejse til Sverige vil koste dig afhænger naturligvis af flere forskellige ting. Først og fremmest er et meget væsentlig parameter for prisen naturligvis hvor lang tid, du ønsker at rejse, og det vil herudover naturligvis også være væsentligt hvornår på året, du ønsker at rejse. Endvidere vil en væsentlig ting som dit valg af hotel selvfølgelig også have meget at sige i forhold til prisen. Dette er derfor nogle af de væsentligste ting at tage med i sine overvejelser, når man skal have fundet sig en rejse til denne destination.

En rejse til Venedig er en rejse tilbage i tiden

Venedig i det nordøstlige Italien er et unikt sted. Byen, der er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, er et sted som intet andet. Venedig er bygget på 118 øer i en lagune i Adriaterhavet, og det er stort set kun muligt at komme rundt i byen til fods eller til vands. Specielt de berømte gondoler er et kendt transportmiddel. Men Venedig er også historie og et vidne om fortidens pragt. Her ekarakter, charme og autencitet. De historiske bygninger ses overalt, men specielt Rialtobroen i bydelen San Polo & Santa Croce, der i øvrigt er en labyrint af spændende gyder med restauranter og specialforretninger samt fiske, frugt- og grøntsagsmarked, er et sted, hvor man fornemmer historiens vingesus. Ved Palazzo Grassi lige ved Canal Grande kan man virkelig mærke historien samtidig med, at du kan opleve fantastisk kunstudstillinger.

I bydelen Dorsoduro i det sydlige Venedig, hvor undergrunden i øvrigt er solid, har især kunstinteresserede rigtig store muligheder for store oplevelser. Her finder du nemlig et par af Venedigs bedste og mest kendte kunstmuseer.

Markuspladsen er nok det mest kendte sted i Venedig. Her kan du nyde af Markuskirken og Dogepaladset, mens du får fornemmelsen af at alt har stået stille siden 1700-tallet. Et besøg i Venedig føles som en rejse tilbage i tiden.

Wien er et interessant rejsemål

Er du interesseret i at komme på en super spændende at rejse til Østrig, hvor du har gode muligheder for at komme ud og opleve en lang række forskellige ting, så kan det bestemt godt anbefales, at du overvejer at aflægge et visit i storbyen Wien. Hvis man beslutter sig for at rejse til netop denne spændende storby, så vil der være gode muligheder for bl.a. at opleve et hav af kulturelle seværdigheder, og der vil herudover også være rigtig gode muligheder for, at man eksempelvis kan komme ud og shoppe eller besøge et hav af de mange spændende restauranter, der er i byen, hvor man kan smage lokale specialiteter.

Mange folk rejser hvert år til Wien

Der er hvert eneste år rigtig mange danskere, der vælger at besøge Wien, og det helt sikkert ikke uden grund, at rigtig mange danskere vælger at tage turen til Østrig. Hvis man besøger netop denne by, så kan man nemlig opleve rigtig mange forskellige ting, og det gør, at det er rejsemål, som er meget alsidigt, og som rigtig mange forskellige typer af mennesker vil finde interessant.

Hvis du også gerne besøge Wien, så kan være rigtig god ide at du i dag går på nettet for at finde dig en god udbydere af rejser, som kan tilbyde dig en spændende rejse til en fornuftig pris.

Oceanographic Museum i Monaco: Et af verdens bedste akvarier

Det er måske ikke lige det første, man forbinder Monaco med, men de har faktisk et af verdens bedste akvarier: Oceanographic Museum. Det verdensberømte akvarium ligger helt ned til vandet og har over 90 bassiner med fisk. Det nyeste er et hajbassin, der er seks meter højt, hvilket virkelig giver en en fornemmelse af at stå på bunden af havet og betragte hajerne, der svømmer over ens hoved. Det er et stort tilløbsstykke at se hajerne blive fodret. Der er altid en til at forklare, hvad der er de forskellige hajers livret. 

Det er også muligt at røre en haj. Blandt søstjerner og andre havdyr, man må røre, har akvariet en række babyhajer. Det er en helt unik måde at lære om fisk på og komme tæt på et dyr, man ellers kun ser i fjernsynet.  

I skoleferierne er det muligt at komme med bag scenen og opleve fiskene blive fodret. Akvariet fodrer hvert år deres fisk med 1500 salathoveder til vegetarerne og 4500 kilo fisk og muslinger til kødæderne. 

Udover fisk har akvariet også et stort areal med skildpadder. Fra skildpaddeøen har man en fantastisk 360 grader udsigt over Monaco og Middelhavet, samtidig er der mulighed for at komme helt tæt på skildpadderne.

Maden og nattelivet i Malaga

Malaga har med sin beliggenhed ud til Middelhavet selvfølgelig en forkærlighed for alt godt fra havet, og fiskerestauranter med frisk fisk finder du over hele byen. Du kan få fisk, skaldyr og blæksprutter serveret til en overkommelig pris.

Du kan selvfølgelig også få de klassiske tapasretter og paella i Malaga, men det er den friske fisk, ofte grille, som byen er kendt for, og som du burde vælge, hvis du vil smage på det ypperligste Malaga har at byde på.

Er du på en madrejse, så er der mulighed for at besøge Dani Garcia, som har en gastropub, hvor du kan få innovative nytænkninger af klassiske andalusiske retter.

I Malaga finder du krydderier, som er typsike i det arabiske køkken, og med en arv fra perioden, hvor mauerne havde bosat området, er det ikke så underligt, du kan finde krydderier som kommen, kanel, mynte, safran og allehånde i maden.

Leder du efter en fest i Malaga, så er den ikke svær at finde. I midtbyen ligger barerne meget tæt, og du finder en let en, som holder åbent til den lyse morgen. Beboerne i Malaga går sjældent selv i byen før midnat, så byen er vant til nattelivet og tørstige sjæle, som skaber liv og stemning

Shopping i Madrid.

Shopping i Madrid kan være for hele familien, til de sportsorienteredde kan du finde mange forretninger som forhandler tøj fra Real Madrid, eller du kan finde Real Madrids egen shop, hvor du kan få alt mellem himmel og jord med deres logo på.

I de senere år har spanske provodesignere skabt et marked med deres tøj, og du finder mange mindre forretnigner som sælger tøj fra disse designere.

Loppemarkedet som står over alle andre loppemarkeder, El Rastro, finder du hver søndag. Et marked hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Det er et marked, som har eksisteret siden middelalderen, og du kan finde alt fra modetøj til gammelt militærudstyr over møbler og smykker.

Hvis du er til det mere main stream, så kan du i Madrid finde outlets, som tilbyder varer, som kun koster det halve af, hvad de koster i Danmark, der er outlets som sælger varer fra Adidas, Nike og andre sportsmærker.

Du kan finde handelsstrøg som Calle Serano, som har de største mærker indenfor mode som D&G, Hugo Boss, Gucci og Versace.

Det er ikke til at nævne alle handelsmulighederne, men det er ikke løgn at sige, der er noget for enhver smag og til enhver pengepung.

Her vælger mange folk at låne penge

Det er super godt for mange danskere, at der i dag er super gode muligheder for, at man kan komme til at lån penge. Er du interesseret i at finde dig et rigtig godt sted at få dig et lån, så vil der være rig mulighed for, at du vil kunne få dig et lån med en ganske formidabel rente, hvis ellers du bare sørger for at få dit lån det helt rette sted. Der er i tidens løb rigtig mange folk, der har valgt at gøre brug af en virksomhed som den ved navn Ekspres Bank.

Er det denne virksomhed, som du vælger at gøre brug af i forbindelse med lån af penge, så kan du til enhver tid forvente at få dig en god behandling. Virksomheden, Ekspres Bank, besidder nemlig stor erfaring indenfor det at tilbyde attraktive lån med nogle fordelagtige rentesatser, og samtidig er det også blandt et af de firmaer, der gør enormt meget ud af at sikre, at du som kunde i firmaet føler, at du har fået dig en super god behandling hele vejen igennem forløbet fra start til slut. Er det sådan, at du gerne vil se lidt nærmere på det at låne, er det rig mulighed for at finde meget nyttigt læsestof om det online.