Edinburgh er Harry Potters hjemby

Edinburgh er Harry Potters hjemby

De fleste børn, barnlige sjæle men også mange voksne har hørt om Harry Potter. De syv bøger og otte film om troldmanden Potters liv på troldmandsskolen Hogwarts har gået sin sejrsgang over det meste af verden. Det er den britiske forfatter J.K. Rowlings der står bag bøgerne, hvoraf den første udkom tilbage i 1997.

Har du læst Harry Potter bøgerne eller se filmene, og er du på besøg i Edinburgh fornemmer du hurtig hvor inspirationen til Potter-universet er kommet fra. En tur rundt i den skotske hovedstads Old Town med de mange små gader, gyder og kroge, er det nærmeste man kommer en tur i Harry Potter land. Her får man hurtigt følelsen af, at man om næste hjørne støder på troldmænd eller hekse. 

Er du Harry Potter fan og besøger du Edinburgh er et besøg på caféen The Elephant House og et must. Det var der J.K. Rowlings sad og skrev på de første Harry Potter bøger. Her kan du indsnuse magien fra de verdensberømte historier.

Men Harry Potter er ikke eneste grund til at besøge Edinburgh. Byen der altså er hovedstad i Skotland er også hjemsted for det fantastiske Edinburgh Castle, hvor du kan mærke historiens vingesus og nyde en udsigten over byen, der altså er opdelt i Old Town med hyggelige gader og mange små spisesteder samt New Town, hvor der blandt andet er mulighed for shopping af mærker fra alle de kendte modehuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*