Barcelona – en unik storby

Barcelona – en unik storby

Barcelona er kendt over hele verden for deres fodboldhold og for at være hovedstaden i regionen Katalonien og i øvrigt Spaniens næststørste by. Men byen er er besøg værd af mange grunde. En af de ting, der gør byen unik er placeringen langs Middelhavet og dermed en seks kilometer lang kyststrækning. Her finder du et hav af restauranter, spændende arkitektur, eksklusive natklubber, men også helt almindelige gå-i-byen stedet for alle. Fantastisk at man midt i en storby også kan opleve strand, og har stor mulighed for at bade i Middelhavet.

Men Barcelona er også kunst. Den verdensberømte Pablo Picasso boede her som ung, og derfor huser byen et museum med næsten 4000 af hans orginale værker. Nord for byen i Figueres findes et imponerende museum med værker af den surrealiste verdensberømte kunstner Salvador Dali. Det var i Figueres at Dali blev født, og det er også muligt at se han balsamerede lig her.

Barcelona er også det fascinerende bygningsværk La Sagrada Familia udtænkt af arkitekten Gaudi. Værket er endnu ikke færdigbygget på trods af at Gaudi døde i 1926! La Sagrada Familia finder du i Eixample bydelen, de generelt indeholder en overflod af arkitektur i verdensklasse og modernistiske bygninger i stor koncentration. Barcelona er et besøg værd af mange grunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*